🌤️ Weekbericht 4

Beste ouder(s)/verzorger(s),


📅 Agenda 
Dinsdag 3 oktober: studiedag, alle leerlingen vrij
Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek
Vrijdag 13 oktober: boekenmarkt 
Vrijdag 20 oktober: speelgoeddag groepen 1-2 

 

👋🏻Welkom op school
Aanstaande zondag wordt Edse Kikkert 4 jaar. Hij komt in groep 1/2B bij juf Cinthia en juf Dorothée. Alvast van harte gefeliciteerd! Wij wensen Edse een fijne tijd toe bij ons op de Jozefschool. 

 

🚲 Fietsen in de stallingen
De verkeersleiders (een leiderschapsrol) helpen samen met meester Bas de leerlingen om hun fietsen netjes in de stallingen te zetten. Ouders mogen hun fietsen op het gras zetten als ze komen halen of brengen. De brandweer en de ambulance vinden het fijn als het brede fietspad overdag vrij is van obstakels. 

 

🔎 Logopedische screening
Binnenkort komt logopediste Mieke Wilterdink in de kleutergroepen een aantal kinderen screenen. Zij geeft handvatten en adviezen voor de leerkracht en de ouder(s). Het eventuele advies wat hieruit voortkomt wordt met u gedeeld. Heeft u bezwaar tegen deze screening, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht. 

 

🚨 Even voorstellen: Junior Lighthouse
Wij zijn Poornima, Floor, Flynn, Jilles, Lilly, Wolf, Lindsay, Zoë en Silke van het Junior Lighthouse, ook wel de leerlingenraad. Wij vergaderen 8x per jaar en vorige week was onze eerste vergadering! We zaten al vol ideeën en daar zijn er ook wat uitgekomen. Bij deze vraagt het Junior Lighthouse of u wilt letten bij het parkeren van uw fiets/bakfiets/tandem. Bij de overgang van de Skool tot de OSG staat ook een fietsafdakje voor genoeg fietsen!

 

📚 Kinderboekenweek op school
Aankomende woensdag start de Kinderboekenweek met een feestelijke opening met de gehele school. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. In de klas zullen we extra tijd besteden aan lezen en leesplezier. 
De Kinderboekenweek wordt op vrijdag 13 oktober afgesloten met een boekenmarkt. Kinderen kunnen hun ‘oude’ boeken verkopen en ‘nieuwe’ boeken van iemand anders kopen. De boeken moeten geprijsd zijn met een maximumprijs van 1,50 euro. Volgende week volgt meer informatie over de boekenmarkt. 

 

🏫 Ondertussen in de MR
Deze week heeft de MR voor de eerste keer dit schooljaar vergaderd in een nieuwe samenstelling. Caroline Klein Woolthuis, Marcel van der Sar en Nelleke Saal namens de ouders, Daniëlle van Zundert, Marit Ellen en Janneke Zijm namens het personeel. De speerpunten voor komend schooljaar zijn besproken: The Leader in Me, het rekenonderwijs in de bovenbouw en het lezen in de onderbouw.
Ook houden wij de vinger aan de pols bij meer praktische zaken, zoals de stand van zaken rondom de ventilatie in het gebouw, zonwering en het toekomstige pannaveld. 
De volgende MR vergadering staat gepland op 20 november. Heeft u bespreekpunten of vragen voor de MR? Neem dan contact op met één van de leden. 

 

📚 Kinderboekenweek in de bieb
Op 4 oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. In de bibliotheek aan de Drijverstraat vieren we dit met verschillende activiteiten voor kinderen. Het thema van de komende Kinderboekenweek is: Bij mij thuis.   

-Voorlezen XL: Op woensdagmiddag 4 oktober is er om 15.00 uur Voorlezen XL voor peuters en kleuters. Er wordt eerst voorgelezen uit het boek ‘Een huis voor Harry’ en daarna kun je je eigen Harry maken. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.
- Kinderboekenmiddag: Op dinsdag 10 oktober maken we er in de bibliotheek een gezellige kinderboekenmiddag van voor kinderen van 6 tot 12 jaar.  Ze zijn van 15.00 tot 17.00 uur welkom om van een lege schoenendoos hun mooiste (t)huis te knutselen. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten (http://www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten) 

 

🪱 Wormpjes
We hebben een prachtig plein met veel grond en daar kan ook een nadeel aan zitten. Het komt voor dat kinderen aarsmaden krijgen, door buiten met grond of in de zandbak te spelen. De eitjes van deze wormpjes zijn zo klein dat je ze niet kunt zien. Wanneer de eitjes zijn ingeslikt, nestelen deze zich in de darmen. Vooral ‘s nachts kan dit een jeukend gevoel aan de anus geven. Meer informatie kunt u hier lezen (https://www.thuisarts.nl/wormpjes/mijn-kind-heeft-wormpjes).

 

🌳 The Leader in Me
“De truc is niet om prioriteit te geven aan wat er op je agenda staat, maar om je prioriteiten te agenderen.” Stephen Covey over gewoonte 2: begin met het einde voor ogen. 

 

Fijn weekend!

 

👪 Bijlage: flyer online bijeenkomst “Samengestelde Gezinnen” van de GGD

🍏 Bijlage: Nieuwsbericht ouders Gezondheidsbeurs

👟 Bijlage: uitnodiging gratis sporten in Gezondheidsweek

newsletter newsletter